Leírás és Paraméterek
A Semjéni Pálinkaház valódi kisüsti meggypálinkája egyedi kőkorsóban.
A meggyet az északi félteke szinte valamennyi országában termesztik, mivel igénytelenebb faj, jobban tűri a szárazságot és a téli hideget, mint a cseresznye.
Magyarország a világ meggytermesztőinek sorában a harmadik helyen áll.
Meggytermesztésünkben sokáig az önmeddő Pándy meggy és változatai, valamint a Cigánymeggy típusok telepítése, termesztése volt jellemző.
A meggy fajták közül pálinkakészítésre elsősorban a karakteresebb, bár apróbb szemű fajták alkalmasak intenzívebb jellegük miatt.
A meggy pálinkájának jellege: intenzív, üde és gyümölcsös, marcipános magkarakterrel, kissé fanyarkás, „savas” jellegű.
A meggy párlatait sem szabad fahordóban érlelni, a cseresznyéhez hasonlóan, hiszen így őrizhetjük meg finom aromáikat.
Valódi kisüsti meggypálinka alk. 43% V/V