Leírás és Paraméterek
Muzeális 5 puttonyos bor, a tokaji minden kiválóságával. Kizárólag gyûjtõknek.
A Tokaji Aszú a világ egyik legnemesebb édes bora, kifejlődésében a Botrytis nevű nemes - penész fejti ki áldásos hatását.
E bort - csodálatos adottságú tolcsvai szőlőnk termését - Pogácsás néven ismert kitűnő pincénkben érleltük, híven követve a tokaji borvidék szőlőkultúráját és borkészítési hagyományait. Alk. 12% vol
Corvin Borház Story:
Szepesi Laczkó Máté kálvinista prédikátor készítette az első "Tokaji Aszú bort" bort, a Tokaji Aszút, 1630 körül.
A bort Lorántffy Zsuzsanna fejedelemasszonynak, I. Rákóczi György erdélyi fejedelem feleségének ajándékozta. Szepesi húsvéti borként adta át ajándékát a tokaji alattvalók nevében, akik így akarták hálájukat kifejezni a fejedelemasszonytól kapott törődésért.
A szóban forgó bor az Oremuson művelt szőlőből készült és 1772-ben, mikor a világon először osztályozták a szőlőültetvényeket, a PRIMAE CLASSIS besorolást kapta.
Corvin Borház ajánlás:
Grillezett kacsa és libamájhoz, májpástétomokhoz, kékpenészes sajtokhoz vagy gyümölcsös desszertekhez.